29.4.10

Hemligheten stavas accentfärger...

Måste erkänna att jag inte är någon storläsare av tidningen Hus och Hem, men tidningen har de senaste året utvecklat sin hemsida till något riktigt bra. Här hittar man en uppsjö av inspiration och snygga bilder. Reportaget nedan är från Sigbrit och Mats lägenhet i gamla skolan intill Katarina kyrkan på Söder i Sthlm.
Bilder lånade från Hus och Hem

28.4.10

Köket

Det här köket kommer att få ligga i min inspirationsmapp tills jag får möjligheten att bygga upp det i ett framtida sommarhus.

26.4.10

Room i nya händer

I fredags öppnades portarna för nya Room på PUB i Sthlm. Den nya ägaren är Peter Krook som driver belysningsaffären Bright 1-2-3.
Bilderna från Elle Interiör

25.4.10

Hideaways

Några gömställen jag gärna skulle fly till...
Bilder lånade från Living Etc

22.4.10

Bortom regnet

Hade inte tänk att göra något inlägg idag, men sen sitter jag här och tittar runt på nätet med Jack Jonson i öronen och ramlar över de här inspirerande bilderna tagna av fotografen Marjon Hoogervorts. Drömmer mig bort till sommaren, ett sommarhus, ett gammalt magasinhus - Allt är tillåtet, alla sinnen är öppna och grått trist väder och regntunga moln är som bortblåsta….

21.4.10

Frederik Vercruysse

Ett hem helt i min smak. Bilderna är tagna av den begåvade fotografen Frederik Vercruysse.

20.4.10

En liten titt

Nu har jag fångat ett litet hörn av vårt nya badrum på bild. Toaletten har tystnad och allt har fått sin plats - känns så skönt!

Bath

Just nu fixas det sista i badrummet. När toaletten skulle installeras visade det sig att vi lyckats få ett månadsex, så fram tills nu har det låtit som vi haft ett eget vattenfall i badrummet. Men nu äntligen är en rörmokare här och byter. Bilder kommer...

19.4.10

Kingisland

Hittade den här lägenheten på Kungsholmen i Sthlm som nu är till salu. Jag kan tycka att den känns lite opersonlig men den har några godingar - Hallbordet som känns lite ruffigt och passar till den svala stilen. De vita industrilamporna och den gråa kulören på väggarna känns som en riktig fullträff! Gillar även att man blandar upp den strama stilen med barockmöbler.
Bilder lånade från Innerstadsspecialisten

8.4.10

åttondeapril

Jag har funderat lite på det där med skilda inredningsstilar generationer emellan. Ibland känns det som att det finns oskrivna regler gällande vad som anses snyggt beroende på viket årtionde man är född i. De gamla hedliga rysch pysch gardinerna som idag aldrig åker upp i ett modernt hem, har sin givna plats i ett annat. Kulörerna svart och vitt anses inte som färger i generationen äldre, och ett ombonat hem uppnår man inte om man inte har blommor i fönstren enligt 20-talisterna. Men tro mig om jag blev motbevisad när jag slog upp Sköna hems senaste nummer och läste reportaget Sparsmakat slott. Äntligen någon som motbevisar mina fördomar – tack!

Bilder lånade från Sköna hem. Hemmet tillhör Xenia, tidigare fotograf, men numera konstnär

6.4.10

Hemma hos Rafael & Magnus

I senaste numret av Residence finns ett av mina reportage med som jag gjorde tidigare i år tillsammans med Sofi Sykfont. Magnus och Rafels vindsvåning som vi fick besöka över en dag var helt fantastisk - en riktig dröm uppe bland takåsarna på Söder i Sthlm. Har du ett personligt hem, tveka inte att höra av dig till mig pureboheme@hotmail.com

2.4.10

Äntligen hemma

Äntligen har vi fått flyttat hem igen. Badrummet är inte riktigt klart, men så pass klart att vi kan bo i lägenheten. Under två dagar har vi inte gjort annat än städat, byggdammet sätter sig verkligen överallt. Ska bli skönt när allt återfått sin plats någon gång nästa vecka. Jag ska då ut och handla lite nytt, kikade på kuddarna nedan sist jag var ute, kanske kan vara något?